(044) 502-80-93
04119, Київ, вул.Деревлянська,13, оф.332
  • Бразилия- Аргентина

    Бразилия

  • Мексика

    Мексика

  • Южная Африка

    Южная Африка

  • Танзания. Групповые туры

    Танзания

  • Перу

    Перу

  • КЕНИЯ

    Кения

  • Китай

    Китай

Поиск тура онлайн
Главная » Новости » 10 незвичайних міських годинників

10 незвичайних міських годинників

Час досить відносна величина: на наручний годинниках і в мобільних телефонах час біжить, а на міських вежах йде в іншому, розміреному, ніби й не сьогоднішньому темпі.
Metropolitan Life Insurance Company Tower Вежа побудована за зразком дзвіниці собору Сан-Марко у Венеції, але з годинником. 8-метрові циферблати розташовані з чотирьох сторін на рівні 25-27 поверхів. Цифри висотою 1,2 м. Хвилинні стрілки важать по півтонни. Годинник згадуються в оповіданні фантаста Мюррея Лейнстера, коли будівля переміщалася в часі, стрілки крутилися назад.
#Нью-Йорк #США Metropolitan Life Insurance Company Tower
Abraj Al-Bait Towers Годинник на Королівській вежі - найбільший в світі (43 м в діаметрі) і найвище розташований (400 м). У кожен з чотирьох циферблатів вбудовано близько 21 000 білих і зелених ліхтарів, які утворюють саудівський прапор, що закликає мусульман на молитву. А побачити його можна з відстані 30 км.
#Мекка #СаудівськаАравія Abraj Al-Bait Towers
Kostel Nejsv?t?jšího srdce Pán? Годинник на широкій вежі церкви Пресвятого серця Господнього не просто так задумано з двома величезними прозорими циферблатами. Він не лише показує час, а й виконує функцію вікон – крізь нього всередину надходить світло.
#Прага #Чехія Kostel Nejsv?t?jšího srdce Pán?
Shell Mex House Найбільший годинник Лондона (7,62 м в діаметрі) довгий час був відомі як «Біг-Бензин», оскільки монументальна споруда на березі Темзи належало нафтогазовій компанії Shell.
Shell. #Лондон #Великобританія Shell Mex House
Gare de Cergy-Saint-Cristophe Станція RER Сержі-Сен-Крістоф споруджена зі скла і металу у вигляді величезного циліндра, що нависає над пішохідною вулицею. На обох кінцях циліндра - по прозорому циферблату. Годинник діаметром 10 м, претендує на звання найбільшого в Європі. Довжина секундної стрілки - 6 м, а її вістря «проходить» понад 45 км на добу.
#Сержі #Франція Gare de Cergy-Saint-Cristophe
Zimmer-toren Середньовічну вежу Корнеліуса, що датується XIII століттям, в 1930-м перебудували щоб розмістити в ній Ювілейний годинник. Годинникар Луї Зіммер подарував їх місту до 100-річчя незалежності Бельгії. На його честь і назвали перебудовану вежу. Годинник має 13 циферблатів: центральний показує час, а інші дванадцять мають унікальні функції (відображають день тижня, знак зодіаку, місяць, фазу місяця, зміну дня і ночі та ін.).
#Лір #Бельгія Zimmer-toren
Helsingin päärautatieasema Спершу годинник Центрального вокзалу заводили вручну. До 1980-го у кожного циферблата був свій механізм, пізніше їх під'єднали до електронної системи годинників фінського Транспортного агентства.
#Гельсінкі #Фінляндія Helsingin päärautatieasema
Pa?ac kultury i nauki Палац культури і науки був зведений в 1955 році в стилістиці сталінських хмарочосів, до того ж на радянські гроші і радянськими ж будівельниками за проектом Льва Руднєва. Тоді годинника на хмарочосі не було, з’явився він на чотирьох фасадах будівлі у 2000 році (на честь міленіуму). Протягом двох років після цього вежа залишалася найвищою в світі будівлею з годинником, поки в Токіо не звели NTT Docomo Yoyogi Building.
#Варшава #Польща Pa?ac kultury i nauki
Torre Dell’Orologio Годинник на вежі собору Сан-Марко демонстрував гостям багатство і славу Венеції. Золота стрілка вказує години, диск зі знаками зодіаку - положення Сонця. На лівій панелі зверху відображається кількість годин (римськими цифрами), на правій - хвилин (арабськими).
#Венеція #Італія Torre Dell’Orologio
Urania-Weltzeituhr Берлінські годинник світу, поставили на Александерплац до 20-річчя утворення НДР. Він показує час у 24 часових поясах і 148 містах світу, назви яких вибиті на циліндричному циферблаті. Сьогодні це улюблене місце зустрічей. Берлінці вірять, що пара, яка протрималася за руки 24 години на цьому місці, ніколи не розлучиться.
#Берлін #Німеччина Urania-Weltzeituhr
Швидше обирайте пляж, який Вам більше до смаку та переглядайте тури онлайн. Також, ми підготували для Вас найвигідніші пропозиції дня, а для самостійних туристів - авіаквитки онлайн.
 
На всі питання дадуть відповіді та допоможуть спланувати відпочинок:
 
Анна  098-214-56-33 /  tour@podorozhnyk.com.ua /  174491288 /  anna_5shagov
Анастасія  066-097-87-27 / soft@podorozhnyk.com.ua /  639470688 /  asya23asya
 
тел.: (044) 502 80 93